10 rezolutii esentiale pentru a atinge cea mai buna varianta a ta

10 rezolutii esentiale pentru a atinge cea mai buna varianta a ta

IMGP9997

1.Fiecare zi poate fi cea mai bună zi din an. E timpul să renunţi la ultimatumuri şi termene-limită autoimpuse. Nu-ţi poţi pava calea către cea mai bună variantă a ta prin ameninţări şi atacuri la propria persoană. În schimb, reflectă la ceea ce vrei să fii în fiecare zi. Îmbrăţişează şansa fiecărei zile, aici şi acum se întâmplă vindecarea şi creşterea ta. Doar astăzi trăieşte sănătos, renunţă la vicii, fii pozitiv şi îngăduitor, cu tine şi cu ceilalţi. Doar astăzi privează-te de critici, vinovăţii şi victimizare. Observă tăcut rezultatul. One day at a time.

2.Refuzul de a transcende rutina este catalizatorul pierderii de sine şi îndepărtarea de la esenţă. Prin preocupări desuete, invers proporţionale cu potenţialul tău, se acumulează frustrări existenţiale sau inerţie care-ţi compromite unicitatea. Ieşi din comoditatea lucrurilor făcute la fel şi devirusează-te de mediocritate. Dacă alţii îşi trăiesc basmele, tu de ce n-ai avea acces la o cale ascendentă către povestea ta?

Cuvintele de anul trecut aparţin limbajului de anul trecut. Şi cuvintele de anul viitor aşteaptă o altă voce. Şi un sfârşit înseamnă un nou început. ~ T.S. Eliot

3.Dacă ai afla că mai ai exact un an de trăit, cum ţi-ai schimba viaţa? Răspunsurile intuite deja te pot scoate din crize spirituale şi îţi aduc claritate asupra segmentului critic care se numeşte sensul vieţii tale. Iar asta poate însemna asumarea misiunii de a salva lumea sau poate doar dorinţa de a te bucura de miracolele zilnice pe care apatic le ignorai.

4. De multe ori te supui manipulării exercitate de vinovăţie, revoltă, regrete, dezgust şi doruri neîmplinite. Toate acestea te răpesc de iubire de sine şi încredere. Iubirea de sine vine dintr-un sens al scopului si din sentimentul de libertate interioară. Care, la rândul lor, sunt roade date de acceptarea slăbiciunilor, limpezirea valorilor şi fidelitatea faţă de principiile tale morale.

5.Nu te mulţumi cu mai puţin decât îţi şopteşte vocea interioară că meriţi. Sentimentul general de mulţumire şi activităţile mediocre nu pot coexista în tine. Indiferent care-ţi sunt aspiraţiile, în profesie şi relaţia de cuplu, doza de nebunie angrenată în stăruinţa de a căuta imposibilul îl va face posibil.

6. Singura validare pe care e nevoie să o cauți este validarea interioară. Filtrul real al realizărilor tale este propria minte şi nu pretenţiile sau presiunile celor care-şi proiectează propriile neputinţe în ursiri şi judecăţi de valoare la adresa ta. Cu toţii suntem specialişti în problemele altora!

7. Repetiţia este mama dezvoltării de sine. Descoperă ce strategii şi setări mentale ţi-ai pus drept piloni pentru succesul personal care îţi făureşte mândria şi satisfacţia de sine. Concentrează-te doar asupra momentelor în care ai obţinut ce-ţi doreai şi vei regăsi puterea de a reuşi a doua oară.

8.Contrar elogiului adus rezoluţiilor tale de început de an,  permite-ţi din când în când să simţi că nu poţi, să nu ai pretenţii de zeu invincibil, acordă-ţi momente de respiro şi de rătăcire. În cenuşa epuizării se scufundă nevrozele şi nebunia din tine, iar tu renaşti într-o strălucire nouă, ca un diamant şlefuit de experienţe, căutări şi noi înţelegeri. Mulţumeşte momentelor de cădere temporară, din care răsar resurse nebănuite şi lecţii de viaţă necesare.

Dacă m-ai întreba care e rezoluţia mea de Anul Nou, aceasta ar fi să aflu cine sunt. ~ Cyril Cusack

9. Problema nu e că nu poţi să faci, ci nu ştii cum să faci. Vestea bună e că ce nu ştii poţi afla. Maeştri supremi îţi pot fi oamenii pe care îi admiri, cărţile de valoare, dar mai ales propria experienţă. Învaţă cum să-ţi înveţi lecţiile şi să treci examenele vieţii. Nu mai rămâne repetent şi în 2014!

10. Fă scrisoare de adio anticipării şi amânărilor. Anul bun se cunoaşte încă din clipa asta. Nu aştepta până când va decide norocul să-şi întoarcă pasul. Nu-ţi mai fura prezentul, smulge-ţi din rădăcini sursa durerii care este însăşi mecanica lipsei de participare la propria viaţă.

Deci, sfidează-ţi limitele, aventurează-te în viaţă. Explorează. Visează. Descoperă. Dar descoperă-te mai întâi pe tine.

                                                                                                         Dona Sasarman

Pentru a programa o ședință de coaching sau consiliere, contactează-mă la dona@lifeavenue.ro sau 0745.655405

(8) Comentarii

 • cristina
  07 Jan 2014

  Frumos articol, frumoasa exprimare, frumoasa poza :)

  • Dona
   07 Jan 2014

   Mulţumesc mult, Cristina, pentru aprecieri :)

 • Eduard
  07 Jan 2014

  Minunat, de la primul pana la ultimul cuvant. Pe langa faptul ca ai impletit sublim cuvintele, asta e genul de resursa inspirationala care nu se citeste, se simte.

 • Misu
  08 Jan 2014

  In viata rezultate se obtin mereu. Trebuie sa decidem constient ce rezultate vrem sa obtinem. Si sa ramanem cu atentia la rezultat, sa nu ne impiedicam prea tare de obstacole din exterior. Viata e ca un suvoi.
  Merge la vale si s-ar putea sa te ia apa daca nu esti hotarat sa te indrepti incotro vrei tu.

  • Dona
   08 Jan 2014

   Aşa e, mulţi oameni întreprind prea puţine acţiuni pentru a-şi dirija stările. Însă am încrederea că tot mai multe minţi sunt chemate să trăiască autentic şi conştient.

 • Nadia
  10 Jan 2014

  Multumim Dona, frumoasele tale cuvinte ne trezesc la viata!!!!!

 • cristina
  10 Jan 2014

  frumos articol plin de intelepciune

Lasa un Comentariu