De sarbatori, scoate-ti dorintele din vitrina

All-I-want-for-Christmas--006

 

All-I-want-for-Christmas--006

Şi dacă am lua cu toţii dorinţele noastre drept realităţi palpabile, care aşteaptă să fie eliberate din lumea abstractă şi să-şi găsească locul în lumea materială?

1. Nu-ţi mai privi dorinţele în vitrină. E timpul să le vezi insistenţa cu care bat în geam, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Dorurile şi năzuinţele aflate în stare de letargie se trezesc la viaţă cu tot mai mare urgenţă şi ardoare, în fiecare an.

Misiunea vieţii tale nu e un scop îndepărtat, ci traiectoria compusă din acţiuni care te împlinesc. Misiunea şi sensul scopului se trăiesc în fiecare zi. Misiunea nu e echivalentă cu o carieră fulminantă sau cu un cont copleşitor în bancă. Şi în niciun caz nu e un obiectiv îndepărtat şi intangibil. Dacă ar fi doar un scop, al cărui paroxism e atins într-un moment din viitor, cum umpli spaţiul şi timpul dinaintea şi după atingerea scopului?

Dacă menirea ta este echivalentă cu extazul unei fracţiuni de secundă, înseamnă că cea mai mare parte a vieţii tale eşti prizonier al unei iluzii din viitor?

Totuşi, expresia este “trăirea menirii”, nu “atingerea menirii”. Deci ce s-ar întâmpla dacă ai prinde sfoara care te ţine prins într-un obiectiv din viitor şi l-ai trage spre tine cu toată forţa?

2. Nu te mai ascunde în spatele scuzei “nu ştiu ce-mi doresc”. Dacă nu ştii, caută. Dacă îţi vei căuta menirea şi scopul, va veni şi el spre tine, vă veţi întâlni la jumătatea drumului. Singura condiţie e să începi să te cunoşti şi să fii autentic în viaţa ta. E nevoie să-ţi asumi sinceritatea absolută şi să-ţi elimini tendinţa bine-înrădăcinată a autoamăgirii. Îţi vei recunoaşte calea imediat ce ai păşit pe ea, pentru că brusc te vei încărca cu toată energia şi inspiraţia de care ai nevoie. Ai încredere în ghidarea interioară. Cum ai putea să cauţi inconştient ceva ce nu are niciun sens pentru tine?

De prea multe ori îţi ratezi prezentul şi oportunităţile pentru că te laşi intoxicat de regrete din trecut sau de istoria familială şi genele defectuoase primite de la un neam întreg. Sau eşti prea ocupat să-ţi pui fericirea în stand-by, aşteptând alinierea perfectă a condiţiilor.

3. Nu mai aştepta momentul perfect care nu va veni niciodată. Trenul vieţii trece în viteză pe lângă noi, iar dorinţele noastre ne fac nonşalant cu mâna. Îl ratăm de fiecare dată, în aşteptarea pasivă a momentului în care toate elementele se vor aşeza într-un conglomerat magistral. Însă această sedimentare necesită sudoarea artistului care îşi foloseşte talentul şi deprinderile pentru a îmbina cu succes elementele eterogene care par absurde în ochiul unui necunoscător.

4. Nu merge la coaching sau la terapie ca la vrăjitor. Nu-ţi irosi energiile căutând poţiunea magică, foloseşte îndrumarea coach-ului cu înţelepciune şi realism. Nu citi articole aşteptând ca soluţiile să te învăluie într-o ceaţă magică şi să te conducă într-un paradis din care nu vei reveni la realitate.

Deseori, în cele mai înnegurate locuri ale ființei noastre regăsim sursa autentică de lumină și puterea de a ne ridica. Starea în care te afli, fie că e blocaj, deznădejde sau dezorientare, are în ea însăşi soluţia şi puterea de transcendere a ei. Leacul se află în boală. visele-devin-realitate

5. Nu-ţi mai spune niciodată că nu poţi! Rezistenţă vs. acceptare, aşteptări vs. realitate sunt doar câteva dintre cauzele conflictelor interioare care împiedică oamenii să-şi atingă obiectivele. Tu însuţi îţi limitezi sursele prin viziunea ta limitată. Uneori, întrevezi foarte bine drumul şi alteori marcajele îţi indică clar direcţia potrivită, însă laşi necunoscutul şi nesiguranţă să-ţi imobilizeze fiecare muşchi din corp.

Oamenii normali nu ştiu că totul e posibil. ~ David Rousset

Suntem cu toţii energie pură care se manifestă în cea mai armonioasă şi inteligentă configuraţie. Energia pe care ai puterea de a o controla prin intermediul minţii tale. Vei stăpâni această artă atunci când vei gândi şi vei acţiona altfel decât până acum. Dar atâta timp cât îţi vei repeta “Nu pot!”, nu vei putea.

6Voinţa, piatra noastră de poticnire. Este, de multe ori, un efort de voinţă să abandonezi mizeria gândirii neconstructive. Unei minţi mediocre îi este mult mai uşor să rămână permanent în frică decât să avanseze în credinţă. Deci încrederea este un efort al voinţei.

Nimeni nu şi-a dezvoltat personalitatea pentru că i-ar fi spus cineva că ar fi folositor sau recomandabil să o facă. Fără nevoie nu se schimbă nimic, cu atât mai puţin personalitatea umană. Ea e adormită. Doar nevoia cea mai stringentă reuşeşte să o trezească. ~ Carl Gustav Jung

Adică nevoia te împinge către schimbarea situaţiei. Dacă te trezeşti spiritual, îţi recunoşti această lipsă interioară a armoniei şi a împlinirii.

7. Viziunea şi acţiunea merg mână în mână. Principiile Legii atracţiei nu sunt fanteziste, aşa cum le prezintă unele cărţi scrise în scop de marketing, pentru a te convinge că lucrurile se materializează printr-o scânteie de gând. Scopul vizualizării e de a-ţi convinge subconştientul că scenariul dezirabil chiar poate fi pus în acţiune. Dacă mintea se familiarizează cu implicaţiile acestui vis, balanţa se va înclina spre posibilitatea reuşitei şi nu spre supremaţia fricii.

8. Complexitatea pură se regăseşte în simplitate. Ne pierdem în filosofii şi ne abatem de la esenţă: necesitatea de a acţiona. Ia decizii conştiente cu privire la cine vei fi de acum înainte şi la ce strategii vei încadra în viaţa ta. Fii responsabil pentru propriile acţiuni.

9. Just do it! Genialul şi nemuritorul slogan Nike comprimă toate sfaturile şi filosofiile inutile într-o singură sintagmă. Oamenii de acţiune rareori aşteaptă ca viaţa să se întâmple, ci ies în lume şi “întâmplă ei viaţa.

După un proces de pregătire complex şi negocieri cu subconştientul de a nu-ţi sabota succesul, forţezi acest pact şi te pui, în sfârşit, în faţa faptului împlinit. Replica lui de moment va fi poate senzaţia de sufocare, palpitaţiile şi alte reacţii fiziologice care te pregătesc să înfrunţi un pericol potenţial. Şi atunci aliatul tău de încredere este tot mintea. Atunci te decizi că dorinţa de a-ţi trăi dorinţa” e mai mare decât frica de implicaţii şi consecinţe.

Dacă nu avem cum să modificăm reacţiile propriului nostru corp, trebuie să avem încredere în înțelepciunea lui intrinsecă de a se adapta și de a se autoregla, sub influenţa gândurilor şi a voinţei.

10. Nu căuta să devii faimos, caută să devii autentic. Nu este nevoie să devii cel mai bun – angajat, antreprenor, părinte sau iubit – trebuie să devii tu însuţi. Şi trebuie să ajungi să crezi că tu însuţi nu eşti o stivă de limitări şi defecte, doar pentru că le-ai cărat o viaţă întreagă în spate. Doreşte-ţi să descoperi ce singur ai îngropat, cu mult timp în urmă.

Dorinţa pur şi simplu există, depinde cum o priveşti şi ce alegi să faci cu ea. Ai curajul să-ţi iniţiezi propriul proces de explorare şi asumare a ceea ce vrei să trăieşti, iar apoi caută resursele care-ţi vor susţine acest proces. De cele mai multe ori ele se află în tine.

 

Să vă pregătiţi de sărbători cu entuziasm şi sens al misiunii!

Dona Sasarman

 

 

(2) Comentarii

 • CONA
  04 Dec 2013

  Da, resursele se afla in noi, dar sunt ascunse f adanc in interiorul nostru, ca si stralucirea divina pe care zeul Indra a ascuns-o in om, sperand sa nu o gaseasca niciodata. De multe ori traim o viata fara sa gasim nici resursele, nici stralucirea.
  Sper ca cititorii tai sa gaseasca calea spre ele, iar tu sa ai puterea sa-i ghidezi.

  • Dona
   04 Dec 2013

   Excelent exemplu cu zeul Indra și strălucirea din oameni! O îngropăm câteodată atât de adânc, încât ne e frică s-o mai aducem la suprafață sau nu mai știm cum… și atunci avem nevoie de ajutorul cuiva avizat și capabil să ne ghideze.

Lasa un Comentariu