20 de idei care iti schimba perspectiva asupra vietii

20 de idei care iti schimba perspectiva asupra vietii

DSCN1779

1. Tot ceea ce ai nevoie pentru a avea succes se află în tine, nu mai căuta salvarea în exterior! Ai deja toate resursele care îți sunt necesare şi dacă nu, le poți crea.

2. A deveni realitate nu e singurul scop al unui vis. Cel mai important rol al său e să ne conecteze cu tărâmul din care vine visul: pasiunea și fericirea.

     3. Oricât de neplăcută ar fi o situaţie, o poţi interpreta în două moduri: ca o lecţie importantă de viaţă sau ca un imbold către acţiune.

4.  Nu există oameni răi: fiecare persoană acţionează pe baza experienţelor, convingerilor şi comportamentelor pe care le-a învăţat în mediul în care s-a format.

5. Conflictele sau relaţiile armonioase cu cei din jur sunt o reflexie a stării noastre interioare. Oamenii pur şi simplu apasă anumite butoane care există în noi.

6. Nu subestima capacitatea de a te schimba pe tine şi nu-ţi supraestima capacitatea de a-i schimba pe ceilalţi.

7. Unde ţi-e atenţia, acolo ţi-e puterea. Tristeţea vine din concentrarea excesivă asupra propriei persoane şi a problemelor din viaţa ta.

8. Eşecul este un profesor mult mai bun decât succesul, pentru că dezvoltă perseverenţa, o calitate nelipsită din realizările oamenilor de succes.

9. Înainte să schimbi circumstanţele exterioare, oraşul sau ţara în care locuieşti, schimbă-te pe tine. Tot cu tine şi cu gândurile tale trebuie să trăieşti, oriunde ai merge.

10. Nu trăi într-un viitor continuu, sentimentul de fericire ţi-l cultivi în momentul prezent. Dacă vei fi împlinit doar “atunci când…”, acel moment nu va veni niciodată; ci întotdeauna va exista un “atunci când”.

11.  Dacă te abandonezi realităţii, exact aşa cum este ea, acceptarea totală îţi va aduce pacea. Războiul interior încetează chiar şi atunci când accepţi că opui rezistenţă.  

12. Nu-ți stabili obiective care aștepți să se împlinească în mod miraculos. Adecvarea la obiectivele propuse garantează reușita, adică atunci când scopurile și valorile tale se aliniază cu modul în care comunici și acționezi. Când faci ce spui și spui ce faci.

13. Se recomandă o doză zilnică de motivaţie şi perseverenţă în schimbarea obiceiurilor şi convingerilor. Nu te baza pe revelaţii şi însufleţiri de moment.

14. Succesul şi evoluţia se află dincolo de zona ta de confort.

15. Practicarea recunoştinţei îţi schimbă perspectiva, iar apoi întreaga viaţă.

16. Pentru a avea armonie în viața de cuplu, iubește-ți partenerul așa cum are el nevoie. Vorbește-i pe limba lui.

17. Nimeni nu s-a născut cu nobilul scop de a te face pe tine fericit, deci eşti singur responsabil de fericirea şi împlinirea ta ca om. 

18. Unul dintre cele mai mari regrete ale oamenilor pe patul de moarte este că nu şi-au urmat pasiunea şi n-au trăit aşa cum şi-au dorit. Nu-ţi asuma acest risc.

19.  Realitatea este în ochii privitorului: tu alegi dacă trăieşti într-o lume primitoare sau ostilă.

20. Dacă vrei să înțelegi, acționează. Înveți făcând, nu filosofând.

 

Lista este deschisă completărilor. Sunt curioasă care sunt afirmaţiile care vă inspiră, vă mobilizează şi vă detronează supremaţia propriilor gânduri şi convingeri!

Dona Sasarman

 

 

(6) Comentarii

 • Iulia
  28 Nov 2013

  Pentru mine revelatia s-a produs cand am citit undeva: “Opusul iubirii nu este ura, ci frica”. Niciodata pana atunci nu mi-am pus problema ca revolta si resentimentele mele veneau din frica. E extraordinar ce perspective ni se descopera, dar doar daca le cautam.

 • Edi
  28 Nov 2013

  Daca ar fi sa completez, ar fi ceva de genul: daca astepti sa ti se “intample” ceva, atunci asteapta mult si bine, frate!

 • Dan
  29 Nov 2013

  Si incearca sa fii mai bun/kind cu cei din jur

 • Dona
  29 Nov 2013

  Frumoase şi reale perspective, mulţumesc!

 • cristina
  10 Jan 2014

  frumos,demn de urmat

 • anca
  12 Mar 2014

  niciodata nu au fost mai multe sfaturi si indemnuri ca in prezent,probabil asta explica si nevoia mai mare decat altadata.Ce sa zic?o bogatie de intelepciune.daca am putea sa o aplicam in totalitate nu am mai fi niste recidivisti ai tristetii.felicitari pt tot ce scrii DONA.sunt impresionata.

Lasa un Comentariu